Au fost intregi dezbateri si discutii asupra legii atractiei. Simplificat, daca ne gandim la lucruri pozitive, frumoase atragem lucruri bune in viata noastre. Daca suntem negativisti, atragem ghinionul de partea noastra. Sunt de parere ca multe lucruri, sau neplacerile din viata apar fara sa le putem controla.Important este cum reactionam in fata lor. Insa nu ne-ar fi viata mai frumoasa daca ne-am gandi decat la lucrurile bune din viatra noastra? Automat starea noastra de spirit ar fi alta.

Nu zic sa ocolim problemele si sa nu ne gandim la ele, sa nu gasim o rezolvare. Legea atractiei spune ca daca te gandeste la un lucru in fiecare zi si te comporti si te simti ca si cum deja il detii, lucrul acesta va ajunge la tine mai repede decat crezi. Insa asta nu se va intampla fara un efort din partea ta. Doar tu iti poti controla gandurile. Nu ele pe tine.

Elimina toate gandurile negative. Este logic daca vrem sa ai o gandire pozitiva 🙂 Analizeaza-ti gandurile. Ai un gand negativ? Esti pesimista? Incearca sa te gandesti la cu totul altceva. De exemplu cum te-ai jucat cu pisica ta, sau la zambetul celui mic sau la ultima ta excursie. Orice iti face place. Gandul negativ se intoarce? Intoarce-te si tu la cel ce iti face placere. Fiind un lucru constient este normal sa ai dificultati si sa nu reusesti din prima sa scapi de gandul rau, insa fii perseverent.

Elimina persoanele / factorii negativi din jurul tau. Este greu sa fii zen si sa te bucuri atunci cand langa tine ai o persoana nemultumita de orice si oricine. Intr-un fel sau altul iti va influenta starea de spirit. Incearca sa eviti astfel de persoane.

Fii recunoscator. Gandeste-te la tot ce este mai frumos in viata si bucura-te de toate aceste lucru. Recent am vizualizat un video cu o tanara care in urma unei operatii complicate si a unei donatii, avea plamani noi cu care putea respira normal ( avand o afectiune de mic copil, respiratia ei era foarte greoaie, stand mai mult in spital). Reactia ei cand a respirat pentru prima data dupa operatie m-a facut sa cad pe ganduri. Faptul ca nu apreciez lucrurile simple din viata mea. Ca pot respira, ca pot vedea, auzi, vorbi, pot merge, ca am prieteni, un acoperis deasupra capului. E asa de usor sa fii fericit. De ce trebuie sa ne complicam singuri existenta?

Viata este scurta. Lupta pentru visurile tale, dar pe drum nu uita sa te bucuri si sa traiesti.