„Nu înțeleg cum poți să muncești atât de mult și să nu obosești niciodată. Explică-mi, te rog!”

„O să ți se pară ciudat, însă pentru mine totul este amuzant. Indiferent de ce fac, totul îmi stârnește zâmbetul și mă face să râd.”

Ei bine, conversația asta a avut loc acum mulți ani, când eram mic și nu înțelegeam de ce totul pare să fie atât de dificil. Munceam câteva ore și simțeam cum totul începe să devină plictisitor.

De atunci, totul a început să fie mai bine. Însă nu mă înțelege greșit. Nu fiecare zi, săptămână sau lună sunt minunate. Fiecare are doza ei de amuzament și fiecare este mai bună sau mai puțin bună. Totul stă în abilitatea mea de a vedea amuzamentul în ceea ce fac.

Să luăm următorul exemplu: îți dorești să ajungi de succes pe plan financiar, să ai o familie minunată și să te bucuri de viață? În mod sigur vei avea de făcut câteva compromisuri. Întotdeauna vor fi compromisuri. Însă îți spun că poți obține tot ceea ce îți dorești.

Șmecheria stă în faptul că trebuie să înveți să prioritizezi totul. Îți cunoști prioritățile și stai concentrat pe atingerea obiectivelor. Nu poți doar să iubești ceea ce faci. Trebuie să muncești din greu și să fii foarte bun la ceea ce faci. Trebuie să îți asumi responsabilități, iar oricare ar fi acel lucru pe care îl faci, trebuie să poată fi vândut.

Dacă ți se pare că-s multe, atunci înseamă că începi să vezi imaginea așa cum este ea de fapt. Și vei ajunge să înțelegi de ce, pentru a ajunge să iubești ceea ce faci, ai nevoie să îți petreci o bună bucată din viață făcând lucrul respectiv.

Și n-o să ai timp de pierdut. Însă, chiar dacă timpul este limitat, asigură-te că te și distrezi.